0174 - 226 860 Brochure Afspraak maken Recensies

Hergebruiken van grafstenen

recycle gedenkstenen en gedenkmonumenten

Duurzame materialen die de tand des tijds doorstaan. Daar worden vrijwel alle gedenkstenen en grafmonumenten van gemaakt. Toch worden de meeste gedenkstenen en grafmonumenten na 10 tot 20 jaar vernietigd. Dit is ontzettend zonde omdat het materiaal hergebruikt kan worden. Om dit te voorkomen zijn wij partner van Circle Stone. 

Impact op het milieu

Het maken van een gedenksteen of grafmonument heeft veel impact op het milieu. Er worden in steengroeves over de hele wereld natuurstenen gewonnen en die worden op grote schaal vervoerd naar onder andere Nederland. Dit is een ontzettend milieubelastend proces dat niet altijd nodig is.

Zo groen als glas 

Glas is heel geschikt voor het maken van een bijzonder en uniek glazen grafmonument of grafsteen en het is een milieubewuste keuze. 86% van het glas in Nederland wordt gerecycled waardoor de impact op het milieu een stuk lager is dan bij andere materialen. In tegenstelling tot veel andere materialen wordt glas nooit afval, glas blijft altijd glas.

Zo goed als nieuw 

Wij halen gebruikte gedenkstenen en grafmonumenten op en onze steenhouwers verwijderen de naam, het vuil en de aanslag. Daarna polijsten we de gedenkstenen en grafmonumenten zodat deze er weer uitzien als nieuw.

Door een samenwerking met kunstenaars en ontwerpers krijgen de hergebruikte grafstenen een uniek uiterlijk die voldoet aan al uw wensen.

Meer weten over hergebruikte grafstenen?

Kom naar onze inspiratieshowroom om in alle rust te ervaren of een hergebruikte grafsteen of grafmonument een passende keuze voor u is. Onze medewerkers staan voor u klaar.

Maak een persoonlijke afspraak

Stel uw vraag aan De Gedenkgroep

Aanhef *

Direct contact

De Gedenkgroep - Grafmonumenten - Urnen

Wij zijn dé steenhouwer in Nederland waar gedenktekens nog op ambachtelijke wijze en op maat worden vervaardigd, met oog voor detail en persoonlijke aandacht.

0174 - 226 860 maak een afspraak

Coronaprotocol: ook persoonlijk contact via Facetime en videogesprekken

De Gedenkgroep hanteert de voorzorgsmaatregelen geadviseerd door het RIVM. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vanwege het coronavirus niet naar onze showroom kunt komen. Daarom kunt u uw afspraak ook via videogesprek met ons houden. Dit kan zelfs als u niet beschikt over facetime e.d.

Maak een persoonlijke afspraak

0174 - 226 860