0174 - 226 860 Brochure Afspraak maken Recensies

Verzekering grafmonumenten

Bescherm uw grafmonument tegen onverwachte gebeurtenissen

Grafmonumentenverzekering afsluiten

Een grafsteen, urn of gedenkteken is een tastbare herinnering aan iemand die u dierbaar is. Helaas komt het voor dat een grafmonument wordt vernield of beklad. Als dat gebeurt, is het voor nabestaanden belangrijk dat de schade zo snel mogelijk wordt hersteld. Om de financiële gevolgen van de schade voor u op te vangen, is er de grafmonumentenverzekering. Een verzekering die een grafmonument tegen veel onverwachte gebeurtenissen beschermt, ook als er geen kwade opzet in het spel is. De Gedenkgroep biedt in samenwerking met Advieskompas een grafmonumentenverzekering aan van OOM Verzekeringen.

Welke schade wordt vergoed?

  • Voor rekening van OOM verzekeringen komt alle verzekerde schade aan het verzekerde grafmonument, welke door enig van buiten komend onheil wordt veroorzaakt, mits direct tot daadwerkelijk herstel of vervanging wordt overgegaan;
  • Alle accessoires die bevestigd zijn aan het persoonlijke grafmonument zoals graflantaarns, kaarsenhouders, bloemenvazen en grafbeelden zijn meeverzekerd;
  • Overige voorwaarden zijn terug te vinden onder artikel 2 van de polisvoorwaarden (onderaan deze pagina);
  • De verzekering keert alleen uit, indien het grafmonument wordt gerepareerd. 

Welke schades zijn uitgesloten?

  • Slijtage; u kunt hiervoor wel een onderhoudscontract afsluiten;
  • Schade veroorzaakt door natuurlijke verschijnselen als slijtage, oxidatie en corrosie;
  • Schade veroorzaakt in de eerste 48 uur na plaatsing van het grafmonument;
  • Verzakking van het graf en constructiefouten;
  • Reparatie of reiniging (NB: voor schade die ontstaat tijdens het schoonmaken van een grafmonument, zowel binnen het onderhoudscontract of een incidentele onderhoudsbeurt, blijft De Gedenkgroep verantwoordelijk).

Voor welk bedrag is het grafmonument verzekerd?

De maatschappij erkent de schade tot ten hoogste de verzekerde som. Indien door prijsstijgingen de werkelijke waarde hoger is dan de verzekerde som, dan zal de verzekerde som worden verhoogd met maximaal 25%. Lees voor overige voorwaarden artikel 7 in de polisvoorwaarden (onderaan deze pagina).

Wat kost een grafmonumentenverzekering?

Voor uw grafmonument van glas, natuursteen, rvs of cortenstaal bedraagt de premie voor een verzekerde periode van 10 jaar, 7,5% van de verzekerde waarde van het monument, met een minimum van € 34,- exclusief poliskosten en 21% assurantiebelasting. Geen eigen risico!

Benieuwd wat een grafmonumentenverzekering u zal kosten? Bereken direct zelf uw premie of download hieronder het aanvraagformulier.

Verzekerd van dé perfecte steen

Een steen uitkiezen voor een grafmonument doet u op gevoel. Dat lukt niet vanaf een plaatje. Doe in alle rust inspiratie op in onze grote showroom en zie, voel en ervaar welke steen het beste past bij het grafmonument dat u in gedachten heeft.

Maak een persoonlijke afspraak

Stel uw vraag aan De Gedenkgroep

Aanhef *

Direct contact

De Gedenkgroep - Grafmonumenten - Urnen

Wij zijn dé steenhouwer in Nederland waar gedenktekens nog op ambachtelijke wijze en op maat worden vervaardigd, met oog voor detail en persoonlijke aandacht.

0174 - 226 860 maak een afspraak

Coronaprotocol: ook persoonlijk contact via Facetime en videogesprekken

De Gedenkgroep hanteert de voorzorgsmaatregelen geadviseerd door het RIVM. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u vanwege het coronavirus niet naar onze showroom kunt komen. Daarom kunt u uw afspraak ook via videogesprek met ons houden. Dit kan zelfs als u niet beschikt over facetime e.d.

Maak een persoonlijke afspraak

0174 - 226 860